Парафіяльне свячене 2016 року

8 травня 2016 року у залі церкви Покрови Пресвятої Богородиці відбулося традиційне щорічне свято «Парафіяльне свячене». Одразу після Архієрейської  Божественної Літургії надзвичайно красиво і святково прикрашений церковний зал, неначе вулик заповнився парафіянами та прихожанами церкви. Хвилююча та святкова атмосфера доповнювалась останніми приготуваннями до такого довгоочікуваного свята. Прологом свята стали «Весняночки-гаївочки» у виконанні дітей старшої групи дитячого церковного хору при Парафії Покрови Пресвятої Богородиці, під керівництвом талановитого керівника Олі Чепак та у супроводі віртуозної скрипальки Марти Малюци.І як тільки у зал полинули слова пісні-він почав наповнюватись хороводом-ланцюжком із молодших діточок, які неначе маленькі писаночки  полилися поміж столами із гостями, завершивши свій хоровод біля сцени.Ведучі Оксана Коровай та Христина Скабик підхопили святковий настрій та повели глядача у уявну подорож стежками українських традицій, які пов’язані із святом Вербної Неділі та Великодня. Діалоги ведучих переплітались чудовими піснями у виконанні дітей молодшої та середньої групи хору , а згодом підхоплені найстаршими дітками. Динамічний рух на сцені і танці у супроводі влучно підібраних пісень, а також щира підтримка залу-стали запорукою того, що концерт пройшов неначе на одному подиху!

Цьогорічне церковне свято співпало із Днем Матері, тож зі сцени лунали теплі та щирі слова подяки всім мамам та бабусям і звичайно ж прозвучала «Пісня для матусі», прониклива та наповнена щирою дитячою любов’ю!

«Ми не можемо сьогодні не згадати нашу неньку Україну , за яку ми всі болісно переживаємо. Переживаємо і щиро молимось за нашу Україну, маючи глибоку віру, що Господь Бог вислухає наші молитви, а також Матінка Пресвята Богородиця у день святого Воскресіння свого Сина прийме наші молитви і молитву наших дітей!»-такими словами ведучих розпочався цикл зворушливих пісень про Україну. Завершився концерт «Великоднім Гімном» та «Гімном України», у виконанні повного складу дитячого хору, які одразу підхопив весь зал.Після цього на сцену було запрошено пароха отця Михайла Дроздовського для благословення  пасхальних страв. Свято продовжилось спільною молитвою та смачним обідом великої християнської родини парафії Покрови Пресвятої Богородиці у Пармі, Огайо. Традиційний продаж  Великодніх писанок ,проведений Ольгою Войтків, Світланою Воронюк і Олею Балештою дав змогу парафіянам та гостям свята не тільки поповнити власні колекції витворами мистецтва, а й проявити свою жертовність та фінансово підтримати потреби храму та парафії!

-Христос Воскрес!         Воістину Воскрес!

 

Оксана Каравай

 

Коментування заборонене.